در دنیای مدرن، هر روز تهدیدات سایبری جدیدی ظاهر می شوند. ممکن است شرکتها در مورد امنیت سایبری زیر بار مسئولیت بیش از حد دچار مشکل شوند. رشد کسب و کار اغلب برای یک شرکت مقدمتر از هر چیزی است. این امر باعث میشود شرکتها در برابر چندین مسئله امنیتی باز باشند. یک مرکز عملیات امنیتی (SOC) بخشی ضروری از هر سازمان است.
مرکز عملیات امنیتی (SOC) چیست؟
یک مرکز عملیات امنیتی – یا SOC – مرکز سایبری هر سازمانی است. این تیم متخصصی است که تمام داده هایی را که در شبکه شرکت شما جریان می یابد، کنترل، نظارت و تجزیه و تحلیل می کند. این تیم می تواند تیم های برون سپاری یا مجموعه ای داخلی از کارشناسان امنیت سایبری باشد.
وظیفه اصلی یک مرکز عملیات امنیتی به طور طبیعی امنیت و حفاظت از یک سازمان است. این گروه از متخصصان دائماً هر رابط دیجیتالی در سازمان را از نظر تهدیدها یا آسیبپذیریهای سایبری بررسی میکنند. این به حفظ حفاظت از داده ها، عملیات و اطلاعات امنیت سایبری کمک می کند.
تهدیدات امنیتی در زمان واقعی توسط مرکز عملیات امنیتی شناسایی شده و بلافاصله با آنها برخورد می شود. SOC یک دفاع یکپارچه و هماهنگ برای زیرساخت دیجیتال شرکت فراهم می کند.
وظایف کلیدی SOC
یک مرکز عملیات امنیتی به عنوان مرکز اطلاعات سایبری یک سازمان وجود دارد. این گروه مسئولیت حفاظت از دستگاههای نقطه پایانی، اطمینان از شکار فعال تهدید و ایمنی کلی شبکه را بر عهده دارد. از طریق استفاده از ابزارهای متعدد و تخصص، برخی از وظایف اصلی یک SOC عبارتند از:
تعمیر و نگهداری فعال
مرکز عملیات امنیتی مسئول حفظ تمامی اقدامات امنیت سایبری در محل است. این بدان معناست که تیم قرار است بهطور فعال نرمافزار را بهروزرسانی کند، وصلههای امنیتی را اعمال کند، و دائماً فایروالها، لیست سیاه، لیست سفید و سیاستهای امنیتی را حفظ کند. حملات سایبری معمولاً در نتیجه نگهداری بد امنیتی موفقیت آمیز هستند.
این تعمیر و نگهداری تضمین میکند که نقاط پایانی آسیبپذیر ایمن هستند، پلتفرمهای امنیتی کارآمد هستند و تمام عیوب سیستم به سرعت پیدا و برطرف میشوند.
نظارت
یک عملکرد کلیدی هر SOC توانایی آن برای نظارت بر فعالیت 24/7 است. نظارت فعال امنیت بهتری را برای شبکه شما و درک فعالیت کاربر تضمین می کند. راه حل های اطلاعات امنیتی و مدیریت رویداد (SIEM) برای اکثر شرکت ها پایه نظارت و تشخیص اصلی بوده است. با این حال، با تهدیدات سایبری جدید و پیشرفته، راه حل های SIEM به سادگی کافی نیستند.
یک SOC خوب از ابزارهای نظارتی پیشرفته که شامل SIEM یا یک پلت فرم تشخیص و پاسخ نقطه پایانی است استفاده می کند. اتخاذ راه حل های تشخیص و پاسخ گسترده (XDR) یا SOAR حتی برای یک سازمان بهتر است زیرا آنها تله متری و نظارت دقیق را همراه با تشخیص و پاسخ خودکار حادثه ارائه می دهند.
موجودی و حفاظت از منابع
SOC باید دقیقا بداند که چه دارایی هایی باید محافظت شوند و چه ابزارهایی برای محافظت از آنها لازم است. تیم SOC به دید کامل شبکه نیاز دارد تا اطمینان حاصل شود که هر نقطه پایانی و عنصر زیرساخت دیجیتال در نظر گرفته شده و به اندازه کافی ایمن است.
نگهداری لاگ
فعالیت دیجیتال یک شبکه باید همه توسط SOC ثبت و ضبط شود. این به تیم کمک می کند تا یک خط پایه از آنچه طبیعی است و آنچه باید باعث واکنش غیرعادی حادثه شود، تعیین کند.
گزارشها همچنین به SOC در یافتن نقاط ضعف یا فعالیت خاص پس از یک حمله سایبری کمک میکنند. این به شناسایی مناطقی که نیاز به بهبود دارند کمک می کند و می تواند فعالیتی را که باعث شروع آن شده است مشخص کند. داده های ثبت شده نیز باید به طور ماهرانه تفسیر و تجزیه و تحلیل شوند تا برای امنیت سایبری بهتر تصمیم گیری شود.
مدیریت انطباق
SOC باید اطمینان حاصل کند که تمام رویه ها و نظارت ها مطابق با مقررات تعیین شده توسط خود شرکت، دولت و صنعت است. GDPR، PCI DSS و HIPAA تنها برخی از تابلوهای نظارتی هستند که تیم SOC باید از آنها پیروی کند.
این انطباق با ممیزی منظم تضمین می شود و ایمنی داده های مشتری را بهبود می بخشد. همچنین از شرکت شما در برابر آسیب های قانونی و اعتبار محافظت می کند. SOC همچنین باید اطمینان حاصل کند که مقامات مربوطه و مشتریان در صورت نقض هر گونه اطلاعات خصوصی، فوراً آگاه می شوند.
پاسخ حادثه
واکنش حادثه به اقدامات فوری تیم SOC پس از یافتن تهدید اشاره دارد. SOC ابتدا مسئول جداسازی عامل تهدید و ایمن سازی نقاط پایانی و برنامه های کاربردی است. پس از آن، فایل های آلوده باید حذف شده و نرم افزار آنتی ویروس باید اجرا شود. کل شبکه باید از تهدید جدا شود. هدف یک طرح واکنش به حادثه، اطمینان از آسیب محدود و حداکثر تداوم عملیات است.
رتبه بندی هشدار
SOC همچنین مسئول رتبه بندی حوادث سایبری از نظر شدت است. این به تیم در اولویتبندی تهدیدات مخربتر کمک میکند – به آنها اجازه میدهد منابع را به طور مؤثرتری تخصیص دهند.
مدیریت اطلاعات تهدید
آماده سازی بخش عمده ای از یک مرکز عملیات امنیتی است. همه اعضا باید در جریان آخرین تهدیدات سایبری و حملات سایبری در حال وقوع باشند. اطلاعات تهدید اطمینان حاصل می کند که SOC آماده مقابله با هر نوع بدافزار، حمله یا نفوذی است که به آن پرتاب می شود.
بررسی علت ریشه ای
این بخش مهمی از پاسخ حادثه SOC است. تیم باید علت اصلی یک حادثه را پس از وقوع آن پیدا کند. اینجا جایی است که SOC به نظارت گزارش و سایر دادههای جمعآوریشده تکیه میکند تا مشخص کند چه اتفاقی افتاده، کجا اتفاق افتاده، چگونه اتفاق افتاده و چرا اتفاق افتاده است. این به تیم کمک می کند تا مناطق آسیب پذیر را بهبود بخشد و بهداشت سایبری و پروتکل های موجود را ارزیابی کند.
بازیابی و اصلاح
پس از وقوع یک حادثه، تیم SOC باید یک برنامه محکم برای بازیابی سریع عملیات و بازیابی اطلاعات دزدیده شده داشته باشد. کل شبکه باید تمیز و ایمن شود. باید پشتیبان گیری موثر از داده ها و بازیابی فاجعه انجام شود. این مرحله همچنین شامل برقراری ارتباط با مدیران اجرایی و بحث در مورد گزینه های امنیت سایبری بهتر در صورت نیاز است.
نقش اعضای تیم در مرکز عملیات امنیتی شما
همانطور که در بالا می بینیم، اعضای یک مرکز عملیات امنیتی مسئول بسیاری از امور در یک سازمان هستند. از نظارت و واکنش به حادثه گرفته تا فعالیتهای اصلاحی، انطباق و هماهنگی – SOC یک تیم شلوغ است. به همین دلیل است که داشتن یک گروه متخصص که نقش خود را بشناسد ضروری است. تیم SOC را می توان به طور کلی به شرح زیر تقسیم کرد:
- مدیر SOC: طبیعتاً هر تیمی به یک رهبر تیم نیاز دارد. مدیر SOC مسئول تفویض وظایف، نظارت بر عملیات و گزارش دادن به مدیر ارشد امنیت اطلاعات است.
- مهندسین امنیت: اینها اعضایی هستند که کل زیرساخت امنیتی را ایجاد و نگهداری می کنند. این افراد از نزدیک با توسعه دهندگان کار می کنند و اطمینان می دهند که سازمان از بهترین فناوری موجود استفاده می کند.
- تحلیلگران امنیتی: تحلیلگران امنیتی معمولا اولین افرادی هستند که یک تهدید یا حادثه سایبری را تشخیص می دهند. این اعضا مسئول شناسایی، بررسی و تریاژ کلی یک حمله سایبری هستند. یافته های این اعضا، SOC را از اقدامات بعدی برای ایمن سازی شبکه آگاه می کند. این گروه متشکل از تحلیلگران امنیتی جوان و ارشد، بازرسان و پاسخ دهندگان حادثه است.
- شکارچیان تهدید: شکار تهدید یک بخش کامل در یک تیم SOC است. این اعضا مهارت های منحصر به فردی در تجزیه و تحلیل امنیتی و تست نفوذ دارند. شکارچیان تهدید همچنین می توانند با تیم های فنی و غیر فنی همکاری کنند تا به سازمان کمک کنند تا از حملات سایبری جلوگیری کند.
- مدیر اطلاعات تهدیدات سایبری (CTI): مدیر اطلاعات سایبری دقیقاً همان چیزی است که به نظر می رسد. این عضو تیم مسئول جمع آوری و نگهداری اطلاعات مفید درباره تهدیدات سایبری است. آنها ابزارها و استراتژی هایی را توسعه می دهند که می تواند تهدیدها را پیش بینی کند و از پاسخ به حادثه پشتیبانی کند.
بسته به اندازه شرکت، مرکز عملیات امنیتی ممکن است تیم بزرگ تری داشته باشد که نقش های بسیار بیشتری را ایفا کند.
راه حل های امنیتی سانگفور
ایجاد یک مرکز عملیات امنیتی موثر برای سازمان شما بسیار مهم است. تجهیز آن تیم به بهترین راهحلها و پلتفرمهای امنیت سایبری حتی مهمتر است. Sangfor Technologies یک برند پیشرو در حوزه امنیت سایبری و محاسبات ابری است که میتواند تیم SOC شما را تقویت کند. ما تهدیدات موجود را درک می کنیم و می دانیم که چگونه سازمان شما را با طیف وسیعی از راه حل های منحصر به فرد نظیر NDR، امنیت نقطه پایانی و … محافظت و به حفظ یکپارچگی و ایمنی شبکه شما کمک نماییم.
ترجمه:
پیشگامان تجارت امن ایرانیان